Oppija työelämän kouluttajana

SSKKY:n Keikkailijoilla on some integroitu vahvasti opetukseen ja työssäoppimiseen. Työelämän koulutus tapahtuu luonnostaan opiskelijoiden työssäoppimisen yhteydessä. Työssäoppimispaikoille on tarjottu työssäoppimissopimuksia allekirjoittaessa mahdollisuutta siihen, että työssäoppijat somekouluttavat työntekijöitä sekä hoitavat työssäoppimisen yhteydessä yrityksen somepäivityksiä. Somepäivitysten monipuolisuuteen ollaan käyty ihan koulussa läpi muutamia tehokeinoja ja treenattu niitä esim. omien kanavien päivittämisessä. 
Oppijat työelämän somekouluttajina työssäoppimisjaksot ovat sisältäneet mm. 
* Konkreettisten ohjeistusten laadintaa työssäoppimispaikan työntekijöille kirjallisina käyttöohjeina * Opiskelijan tekemää työntekijöiden auttamista ja perehdyttämistä työpaikoilla 
* Opiskelijan työssäoppimispaikan some-kanaviin tekemiä somepäivityksiä.

Esim. 
* työssäoppiminen kultasepänliikkeessä: somekanavien yllläpitoa, päivityksiä ja työntekijöiden opastamista
* Sisustusliike: kirjalliset ohjeet mm. Pinterestiin ja Instagramiin sekä ohjaustehtäviä ja päivityksiä työpaikalla
* Sisustusliike: somepäivityksiä ja ohjeistuksia
* Sisustusliike ja Leipomo: somepäivityksiä ja ohjeistuksia​
* Askarteluliike: somepäivityksiä ja ohjeistuksia​
* Askartelu/juhlapalvelut: somepäivityksiä ja ohjeistuksia

SSKKY:ssä on myös kuntayhtymän tason somestrategiaa, johon on kirjattu yhtenä osa-alueena tuo oppija työelämän somekouluttajana. Strategia on laadittu osallistavaksi opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteiseksi oppimateriaalityyppiseksi www-sivustoksi ja siellä on kokonainen alasivu Oppija työelämän somekouluttajana teemalla. 

Lisäksi Somekoulutukset ovat olleet esillä Käsi- ja taideteollisuuden neuvottelukunnassa ja myös työelämän edustajat ovat toivoneet työssäoppijoilta some-sisältöisiä työssäoppimisjaksoja. 
Syksyllä 2015 visualistit aloittavat somekoulutusten vetämisen oman oppilaitoksen Sote-puolen opiskelijoille sekä opeille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti